är en FinnFlyer 36 Club med hemmahamn i Saltholmen, Göteborg. Båten hämtades i Jakobstad, Finland, lagom till Gotland Runt 2009.
Säsongen 2011 kommer som vanligt präglas av mycket träning under våren och deltagande i en del lyskappseglingar på hemmavatten, men årets höjdpunkter blir Kieler Woche och ORCi EM på Hankö.

Vi har ett nära samarbete med Seldén och är en del i deras utveckling av däcksutrustning, vilket ni kommer att kunna följa här på bloggen.

lördag 15 maj 2010

St Oset 5:a av 5!

Då var 2010 års första kappsegling avklarad. Efter flera avhopp var vi fem personer som startade i regnet (Hans, Christan, Ulf, Emma och Jonas).
Det märktes att det var första racet, vi tänkte fel och misade en minut i startförfarandet. Men vi kom iväg hyfstat ändå. Gick en underbåge mot Kullen och Rön.
Hade sedan en mycket brant spinnakerbog ut mot Stora Pölsan, tufft med bara 5 personer, men vi lyckades trycka First 40:an i en hjödduell, då de försökte passera oss i lovart. Vi tappade tyvärr en del på slutet, sista biten innan Pölsan.
Eftet en gipp runt Stora Pölsan var det en öppen slör ner mot Stora Oset, då vi fick i oss några mackor.
Från Oset och in mot Kalvsund hände inte så mycket, mer än att vi tog in något Blur och övriga båtar framför oss.
Vi gör en bra kryss tillbaka mot Björlanda och seglar ikapp och förbi alla utom Blur. Vi har mycket bra fart och hjöd i början av benet, men tror att vi blir något störda av Blur från mitten och upp mot S Röden, då vi inte vågar slå ut, eftersom vi nästa ligger upp märket. Rundar som 2:a inför sitta benet och behåller den plats tills vi går i mål.
Bilden är från målrakan, Blur 100m framför, som tog målskottet. Grattis!

Draklunne (Bavaria 38 Match) och La Veuve Noire (First 40) bakom.

Totalt blev det en 5:e plats vilket vi är mycket nöjda med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar