är en FinnFlyer 36 Club med hemmahamn i Saltholmen, Göteborg. Båten hämtades i Jakobstad, Finland, lagom till Gotland Runt 2009.
Säsongen 2011 kommer som vanligt präglas av mycket träning under våren och deltagande i en del lyskappseglingar på hemmavatten, men årets höjdpunkter blir Kieler Woche och ORCi EM på Hankö.

Vi har ett nära samarbete med Seldén och är en del i deras utveckling av däcksutrustning, vilket ni kommer att kunna följa här på bloggen.

fredag 2 juli 2010

Hankö Race Week 2010

Sitter på Hankö hotell och snålsurfar efter en grymt regatta, 10 tigtha banrace. Vi seglade under ORCi och hamnde i stora klassen gph över 600, och var klart minsta på båt med våra 36 fot. Vi led svårt i starten och under första kryssen, det är inte lätt att trycka bort X-41:or, en landmark 43 och svan 42 club. Men vi gjorde det bra ändå, när vi väl kunde segla fritt gick vi mycket bra.

Efter lördagens två seglingar, med vindar runt 15 knop låg vi på fjärde plats av 19 båtar. Söndagen bjöd på lite mer vind upp mot 18 knop, vi gick kanon på både kryssen och undanvinden, den nya större spinnakern gjorde att vi kunde gå mycket djupt. Resultanten under dagen var 5, 12 och 5.

Måndagen seglades i vindar kring 14 knop, lite mer sprida reslutat, och söndagen bjöd på lättare vindar och då hade vi det stundtals lite jobbigt, men på det hela taget är vi mycket nöjda med resultatet och vi börjar hitta mer och mer rätt i trimmet.

se mer på: http://www.kns.no/nor/Regatta/Regattasider/Hanko_Race_Week/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar