är en FinnFlyer 36 Club med hemmahamn i Saltholmen, Göteborg. Båten hämtades i Jakobstad, Finland, lagom till Gotland Runt 2009.
Säsongen 2011 kommer som vanligt präglas av mycket träning under våren och deltagande i en del lyskappseglingar på hemmavatten, men årets höjdpunkter blir Kieler Woche och ORCi EM på Hankö.

Vi har ett nära samarbete med Seldén och är en del i deras utveckling av däcksutrustning, vilket ni kommer att kunna följa här på bloggen.

lördag 21 maj 2011

Framnäsvalsen 2011

Tyvärr ingen repris på fjolårets vinst, hittade inte farten på kryssen söder ut mot Buskärsknöte och rundningen av Ekeskärsbåden. Svårt att säga vad som är felet, tappade cirka 100 m på Areo. En anldening kan vara att Areo bevakade oss hela vägen och störde vinden för oss, men vi skall kunna gå snabbare. Vi rundar ca 100 m, förre Josefin (Luffe 4004)
På halvvinden ner mot Vinga går vi jämnt mot Areo, men Josefin närmar sig snabbt, de går mycket fint med sin code 2:a. Efter Vinga kan vi falla ca 15 grader och vi kan sätta nylonet. Vi gör en bättre sättning än Areo och rundar Vinga V angöring, 2 båtlängder bakom dem. Josefin tappar något när vinden går något mer på syd, code 2:an är inte lika efektiv när twa går upp mot 120 grader.

Benet in från Vinga V angöring in mot Vipeskär är en brant slör där vi pressar max höjd med spinnaker, avstånden står sig, vi gör en bra rundning och går ikapp och förbi Areo. På länsen hem mot Framnäs är vinden ganska lurig och kommer i stråk,vi är inte helt vakna och gör några mindre bra skärningar. Vi håller Luffen bakom oss, och går i mål precis samtiding som Areo, tävlingsledingen gav oss samma målgångstid. Tyvärr hade de mindre båtarna betydligt mer fördelaktiga förhållanden och storbåtarna slutade alla långt ner i listan med oss på 6:e plats, tätt följda av Josefin och Aero.





Vi hade genom hela raceet vindar mellan 9-12 knop, vinden startade på ca 220 grader och vred mot 190 grader i slutet av racet. För dagen hade vi vår nya medium fock, den kändes något djupare än den förra och det var helt enligt planen. Vi har även utökat vår segelgarerob med en fock till som skall var något planare än 2010 års medium fock. Detta ger oss tre fockar, en light en medium och en heavy alla lika stora.(+ den lilla 4:an)





Alma godkänner heavy focken, på fredags kvällen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar