är en FinnFlyer 36 Club med hemmahamn i Saltholmen, Göteborg. Båten hämtades i Jakobstad, Finland, lagom till Gotland Runt 2009.
Säsongen 2011 kommer som vanligt präglas av mycket träning under våren och deltagande i en del lyskappseglingar på hemmavatten, men årets höjdpunkter blir Kieler Woche och ORCi EM på Hankö.

Vi har ett nära samarbete med Seldén och är en del i deras utveckling av däcksutrustning, vilket ni kommer att kunna följa här på bloggen.

lördag 14 maj 2011

Gött, nu är säsongen igång!

Idag startade vi racesäsongen med Stora Oset Race i Björlanda, med drygt 40 båtar i 3 klasser. Vi slutade på 5:e plats i klassen och 10:a totalt och är väl inte helt nöjda med det.

Det var klar läfördel i starten och vi såg framför oss en väldigt trång startsituation, men då vi vände upp mot linjen med knappt en minut kvar till start var det ingen trängsel alls, utan vi kom i väg fint tillsammans med First 40. Efter en kort sträckbog rundade fältet upp på en kryss ner mot Framnäs. Majoriteten av fältet sökte sig ner mot Hisingslandet. Då vi slog ut mot Björkö första gången märkte vi att vi fick både lyft och medström även på Björkö-sidan och gjorde en ganska bra kryss söderöver och rundade efter First 40 och Salona 37. Undanvind upp mot Hälsö och sedan en kort sträckbog ut mot Stora Oset, seglade helt ok, men tappade på slutet mot framförallt Blur som gick närmre Hälsö och kunde bära sin gennacker längre än spinnakerbåtarna. Från Stora Oset till Stora Pölsan hade vi en brant spinnaker-bog och en lite strulig gipp till en ny brant bog in mot passagen mellan Rön och Kullen. Tyvärr bar vi inte nacken lika bra som First 40 och Salona 37 utan tvingades byta till fock efter knappt halva sträckan. Sen blev det en lång och mentalt ganska jobbig halvvindsåka in mot mål där vi i stort sett höll vår position både bakåt och frammåt och gick i mål som 3:a.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar